adres: ul. Urocza 27, Nowy Sącz
telefon: 18 447 13 21

Posiłki

Posiłki serwowane w naszym przedszkolu są smaczne oraz zdrowe. Dbamy o to, aby Dzieci dobrze się odżywiały i zdrowo rosły. Wszystkie posiłki przygotowywane są zgodnie z zasadami zdrowego żywienia z naturalnych, pełnowartościowych produktów. Mówimy zdecydowane „NIE” dla wysoko przetworzonych, sztucznie zmodyfikowanych posiłków. Stawiamy na jakość, dlatego wykorzystujemy krajowe, dobrze sprawdzone produkty. Nic więc dziwnego, że nasze Przedszkolaki, to zdrowo najedzone Dzieciaki!

Zapewniamy naszym podopiecznym cztery nielimitowane posiłki. Dzieci zawsze zabierają do domu coś na wynos np. owoc, jogurt itp.

  • Pierwsze śniadanie
  • Drugie śniadanie
  • Obiad dwudaniowy
  • Podwieczorek – obejmuje: kanapki, coś do picia oraz coś na wynos.

 

Przykładowe menu:

PONIEDZIAŁEK

  • Śniadanie: herbatka z cytrynką, dżem (truskawkowy, wiśniowy, brzoskwiniowy), chleb pszenny, masło, płatki z mlekiem (czekoladowe, miodowe, kukurydziane).
  • Drugie śniadanie: drożdżówka z kremem czekoladowym, kakao lub kawa
  • Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ryż z jabłkami, kompot
  • Podwieczorek: banan.


WTOREK

  • Śniadanie: kawa z mlekiem, bułeczka graham, masło, ser żółty, topiony, biały, papryka, ogórek
  • Drugie śniadanie: delicje
  • Obiad: zupa nylonowa, kotlecik nadziewany z serem, ziemniaczki, surówka z ogórka kiszonego marchwi i jabłka, kompot
  • Podwieczorek: kiwi.


ŚRODA

  • Śniadanie: bułeczka pszenna, masło, szyneczka, parówka, ketchup, majonez, sałata, pomidor, herbatka z cytrynką
  • Drugie śniadanie: trójkolorowa galaretka z owocami i bitą śmietaną (truskawkowa, pomarańczowa, agrestowa)
  • Obiad: rosół z makaronem, bigos z ziemniaczkami, kompot
  • Podwieczorek: ciasteczko.

CZWARTEK

  • Śniadanie: chleb graham, szyneczka, kabanos, ser, kawa zbożowa z mlekiem, masło, ogórek kwaszony, papryka
  • Drugie śniadanie: kisiel z jabłkiem
  • Obiad: zupa ogórkowa, kotlecik schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana, kompot
  • Podwieczorek: wafelek.


PIĄTEK

  • Śniadanie: chleb pszenny, masło, kakao, jajko na twardo, jajecznica, pasztecik, pomidor ze szczypiorkiem
  • Drugie śniadanie: chałka z dżemem lub miodem i jabłko
  • Obiad: zupa szparagowa, rybka, ziemniaczki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
  • Podwieczorek: jogurt owocowy.